I. Populaire artikelen

Eenheid van lichaam en ziel moet norm zijn voor techniek

Er is een groot verschil tussen de informaticabenadering van ons mens-zijn en de christelijke. Geprogrammeerd menselijk gedrag blijft onbezield gedrag en de menselijke geest kan niet worden gedegradeerd tot data die je kunt opslaan.

In de coronatijd hebben we gezien hoe welig complottheorieën kunnen tieren. Dit hangt samen met de mogelijkheden van het internet, waarop ieder in z’n eigen bubbel leeft en zijn eigen waarheid eropna houdt. Vroeger had je levensbeschouwelijke zuilen, waarin honderdduizenden mensen een gemeenschappelijk wereldbeeld deelden, maar Big Tech helpt ons aan individualistische wereldbeelden. Wat zijn nog feiten, wat is fictie en wat is fake?

Klik hier om het hele artikel uit het Reformatorisch Dagblad van 20 april te lezen.